Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
16 Paź

Banalnie prosty i naturalny CHLEB GRYCZANY

Coraz więcej osób świadomie wybiera pieczywo a część zaczęła samodzielnie wypiekać bochenek chleba w domu! Nie każdy przepis jest jednak odpowiedni. Większość dobrych chlebów, opartych o zakwas chlebowy, jest jednak dość trudna i wymaga sporych nakładów czasu...

Tak wygląda mój domowy chlebek GRYCZANY, którego skład jest extremalnie prosty : kasza gryczana biała (niepalona), woda, sól himalajska (opcjonalnie nasionka lnu, błonnik witalny)

Czasami dodaję suszoną śliwkę, nieco soczewicy cz innych zbóż (dla urozmaicenia) ale nie jest to konieczne!

Podaję super prosty przepis:
400g niepalonej kaszy zalej ciepłą wodą tak aby przykryć kaszę ponad 3 cm pod wodą, dosyp płaską łyżkę soli himalajskiej.
Naczynie z kaszą odstaw w miejsce nienasłonecznione (np. do zimnego piekarnika) na ok 24-36 godzin.

Po upływie tego czasu zblenduj całość (nie musisz blendować masy na idealnie gładką ! ) - przełóż do foremki i odstaw w to samo miejsce na około 12 godzin. Oznaką tego, że masa chlebowa jest już gotowa będzie lekko wyrośnięte ciasto ;)

Ustaw piekarnik na ok 175-180stopni (termoobieg) i piecz godzinę aż do uzyskania złocistej skórki.

Chlebek jest wilgotny, pyszny i wcale nie czuć w nim kaszy!

Gorąco polecam. Zasobny w cenne aminokwasy, wysokobłonnikowy oraz bezglutenowy chleb domowego wypieku!

Twój komentarz




POKAŻ