Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
16 Paź

Omlet z cukinią i wędzonym łosiem!

Przepyszny, delikatny, wysokobiałkowy.

Omlet:
• 4 białka jaj, 2 całe jaja (ew. 4 całe jaja)
• sól, pieprz i czosnek do smaku
• 2 łyżki mleka
• 1/2 łyżki otrębów (mix)
• 2 łyżki oliwy z oliwek

Dodatki:

• szklanka tartej cukinii
• 10 g wędzonego łososia
• 2 łyżki tartego sera (może być parmezan, lub aromatyczny pleśniowy...jak wolisz ;-)
• świeże lub suszone zioła ( u mnie prowansalskie)



Przygotowanie:
Jajka wbić do głębokiego talerza, doprawić czosnkiem (świeżym lub suszonym), solą i pieprzem, wlać mleko oraz wsypać otręby. Na patelni rozgrzać delikatnie oliwę. Jaja ubić widelcem na puszystą masę (koliste, szybkie ruchy, około 30sekund).

Do masy dodać tartą cukinię i przelać ją na patelnię. Rozprowadzić cukinię równomiernie po całej powierzchni patelni. 

Gdy wylana masa zacznie się delikatnie ścinać - dodać pokrojonego łososia i aromatyczny ser. Omlet może mieć nieregularny, spontaniczny kształt. Uważać, by nie przypalić żadnej ze stron! (kuracja około 60 sekund powinna zrobić mu dobrze)
Złożyć omlet na pół za pomocą łopatki i pozostawić na patelni jeszcze przez kilkanaście sekund po czym
zsunąć go na talerz i udekorować ziołami. SMACZNEGO !!! acha - i nie przejmujcie się jeśli do końca nie wyjdzie konstrukcyjnie - i tak smak powala :-)

Twój komentarz




POKAŻ