Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
06 Paź

Jesienne inspiracje na słodko, czyli muffinki jaglano - dyniowe z żurawiną

Chyba każdemu jesienna, październikowa dieta  kojarzy się z dynią.

Jak jednak ją wykorzystywać, aby cieszyć się jej cudownym smakiem i właściwościami zdrowotnymi?

 

Moja dzisiajsza propozycja to przepyszne muffinki dyniowe ze świeżą żurawiną:

 

Potrzebne składniki:

  • 400 g puree z pieczonej dyni (bez odciskania z soków)

  • przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru w proszku, 1/3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

  • 2 łyżki oleju kokosowego

  • 4 łyżki miodu

  • 2 jajka

  • 1 szklanka mąki jaglanej

  •  50 g mąki kokosowej

  • szczypta soli

  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • 100 g żurawiny świeżej

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami.

  • Do jednej średniej miski włożyć obraną upieczoną dynię i zmiksować na puree. Dodać przyprawy, masło orzechowe, roztopiony tłuszcz, miód i wymieszać na jednolitą masę.

  • W drugiej małej misce roztrzepać jajka (rózgą lub mikserem) i dodać je do dyniowej mieszanki, wymieszać łyżką na jednolitą masę.

  • W trzeciej większej misce wymieszać mąkę jaglaną, mąkę kokosową, sól, sodę, pokrojone orzechy włoskie i żurawinę. Dodać masę dyniowo-jajeczną i wymieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia się składników w masę bez grudek mąki.

  • Ciasto przełożyć do papilotek, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 23-25 minut. Wyjąć i przestudzić.

 

 

 

Twój komentarz




POKAŻ