Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Iwona Żebrowska
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
Iwona Żebrowska
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
21 List

Sernik Straciatella bez pieczenia

Gdy robię różne słodkości zawsze staram się zamieniać tradycyjne produkty na ich zdrowsze odpowiedniki  dzięki czemu można zajadać takie pyszności niemal bezkarnie ;)

Ten przepis może nie jest do końca dietetyczny, ponieważ użyłam zwykłych sklepowych herbatników ale reszta jest bardzo fit. Jeśli macie w domu ksylitol, olej kokosowy i gorzką czekoladę to zachęcam do wypróbowania :)

Składniki:

SPÓD:

- 200 g herbatników

- 4 łyżki oleju kokosowego

MASA:

- 1 kg twarogu sernikowego o dobrym składzie (lub zwykły twaróg zmielony samodzielnie)

- ¾ szklanki ksylitolu

- 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70%

POLEWA:

- 1 łyżka oleju kokosowego

- 1 łyżka kakako

- 1 łyżka mleka

- 1 łyżka ksylitolu

 

Wykonanie:

Krok 1 – SPÓD: herbatniki zmiksować lub rozgnieść na pył, dodać rozpuszczony olej kokosowy i wymieszać. Powstałą masę wyłożyć równomiernie na blaszkę wyłożoną sreberkiem i docisnąć. Wkładamy do lodówki na około 20-30 min żeby zastygło.

Krok 2 – MASA: Ksylitol zmielić za pomocą młynka do kawy na puder i wymieszać z twarogiem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy twarogowej. Wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą masę wylać na przygotowany wcześniej spód ciasta i ponownie włożyć do lodówki.

Krok 3 – POLEWA: Wszystkie składniki na polewę umieścić w garnuszku i podgrzewać jednocześnie mieszając do uzyskania konsystencji płynu. Powstałą masę wylewamy na ciasto i znowu wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.

Twój komentarz




POKAŻ