Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Iwona Żebrowska
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
Iwona Żebrowska
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
23 List

Krem z ciecierzycy z kurkumą

Wegańska zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 200g ciecierzycy
  • 350 g ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 500 ml bulionu jarzynowego
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego (można użyć też krowiego)
  • przyprawy: 1/2 łyżeczki mielonego kuminu, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1 listek laurowy i 1 ziele angielskie, sól i pieprz do smaku

Suchą ciecierzycę zalać zimną wodą. Zostawić na całą noc do namoczenia, a następnie gotować pod przykryciem około 2 godziny do miękkości, w razie potrzeby uzupełnić wodę. Cebulę, czosnek, ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce. Na oliwie w garnku zeszklić cebulę, po chwili dodać czosnek. Doprawić kuminem i kolendrą. Smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając. Następnie dodać marchewkę, ziemniaki oraz ugotowaną wcześniej ciecierzycę. Doprawić solą, pieprzem, dodać kurkumę, paprykę w proszku, listek i ziele angielskie. Całość wymieszać, dodać bulion, i gotować pod przykryciem około 20 minut do miękkości składników. Po tym czasie dodać mleko i podgrzać całość jeszcze około 2 minuty. Zupę zmiksować na pomocą blendera. Podawać z prażoną ciecierzycą, natką pietruszki lub kolendrą.

Twój komentarz




POKAŻ