Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Alina Dawidczyk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
mgr Magdalena Węgrzyn
 Łukasz Kowalski
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
 Katarzyna Ciszek
Katarzyna Ciszek
 Alina Dawidczyk
Alina Dawidczyk
Ukryj kalendarz
10 Gru

Bananowe ciasto z karmelem daktylowym bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia na orzechowym spodzie, przekładane bananami i masą daktylową, udekorowane bitą śmietaną z mleczka kokosowego.

Spód:

3 szklanki mieszanki orzechów np. migdałów, nerkowców, laskowych, nasion słonecznika i dyni

14 daktyli (wcześniej namoczonych w wodzie co najmniej przez godzinę, najlepiej całą noc)

2 łyżki naturalnego kakao

szczypta soli,

szczypta cynamonu

3 łyżki wody

Orzechy i nasiona zmiksować w malakserze z daktylami, wodą, kakao, cynamonem i solą. Masę wyłożyć na okrągłą blachę. Wstawić ją do lodówki, aby się schłodziła.

Masa daktylowa:

3 szklanki daktyli (namoczonych wcześniej w wodzie)

1 łyżka masła orzechowego

5 bananów

3 łyżki wody pozostałej namoczeniu daktyli

Daktyle zmiksować z masłem orzechowym i wodą.Jeśli masa będzie zbyt gęsta, należy dolać trochę więcej wody.

Banany pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na schłodzonym wcześniej spodzie. Na banany nałożyć masę daktylową i przełożyć pozostałymi bananami.

Śmietanka z mleczka kokosowego:

200 ml mocno schłodzonego mleczka kokosowego (najlepiej użyć tylko gęstej kremowej części bez wody)

30g ksylitolu

2 łyżki żelatyny

2 łyżki żelatyny zalać zimną wodą (tak aby tylko ją zakryć wodą) i odstawić na 10 minut. Mleczko ubić, dodać ksylitol i ponownie miksować. Żelatynę rozpuścić na małym ogniu w garnuszku (uważać aby nie zagotować żelatyny ponieważ straci swoje właściwości żelujące). Po rozpuszczeniu dodać łyżeczkę ubitego mleczka, aby uniknąć dużej różnicy temperatur, po czym dodać całą zawartość do wcześniej ubitego mleczka i zmiksować do połączenia mas.

Gotową masę dodać na wierzch ciasta schłodzić w lodówce przez godzinę a najlepiej całą noc. Posypać kakao.

 

 

 

Twój komentarz




POKAŻ