Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
01 Luty

Bananowo-czekoladowe, aksamitne BROWNIE na śniadanie ? Bez wyrzutów sumienia?

Bananowo-czekoladowe, aksamitne BROWNIE na śniadanie ? Bez wyrzutów sumienia?  TAK, TO MOŻLIWE ! 

W dodatku bezglutenowe, wysokobłonnikowe, bez dodatku cukru i tłuszczu ;) Opcjonalnie, może być również bez laktozy i bez jaja - też wyjdzie pysznie!  Proste, tanie, smaczne, pożywne i w dodatku szybkie !

SKŁADNIKI:

3/4 szklanki kaszy jaglanej

1/4 szklanki innych kasz (u mnie mix komosa ryżowa, soczewica, kasza gryczana, ryż, błonnik witalny) - można pominąć !

1 szklanka otrębów gryczanych lub żytnich (są lekkie, więc ta jedna szklanka to wcale nie tak wiele ;)

Jogurt naturalny 150g

3 małe lub 2 duże jaja wiejskie

Płaska łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki naturalnego kakako

3-4 dojrzałe banany

Garść orzechów włoskich

 

PRZYGOTOWANIE

Kaszę jaglaną wraz z mieszanką innych gotujemy w 4 szklankach wody ok 10-15minut. Po tym czasie wsypujemy otręby, dolewamy nieco więcej wrzątku (nie za dużo, tak aby przykrył otręby!) i pozostawiamy na ciepłym palniku do napęcznienia. Warto przygotować sobie np. rano a wieczorem zrobić ciasto ;)

Do schłodzonej kaszy dodajemy jaja, jogurt, banany, kakao, proszek i wszystko blendujemy na jednolitą, aksamitną masę (ważne by nie było grudek!). Ciasto nie może być za rzadkie. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dosypujemy drobno pokrojone orzechy włoskie. 

Gotowe, doprawiamy ewentualnie do smaku stevią i wylewamy na posmarowaną wcześniej olejem kokosowym blachę. Na wierzchu układamy plasterki banana i posypujemy np. wiórkami kokosowymi ;)

Takie ciasto ŚMIAŁO MOŻNA JEŚĆ na pierwsze czy drugie śniadanie, bez grama wyrzutów sumienia ! 

 

Smacznego ;)

 

 

1 komentarz

maja  -  14 maja, 2017 o godz. 12:30 odpowiedz

Pani Karolino! Czy może Pani podać kaloryczność tego ciasta? Oraz ile czasu piec?

Twój komentarz




POKAŻ