Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
19 Kwie

Jagielnik miodowy z daktylami i orzechami

To ciacho to świetna dietetyczna alternatywa dla tradycyjnych wypieków. Nie zawiera cukru, mąki a nawet jajek a przy zastąpieniu mleka na roślinne będzie odpowiednie dla wegan. Poniższe proporcje składników wypełnią dużą blachę ciasta, z których wyjdzie około 22-24 kawałki. Można użyć mniejszej blachy, wtedy ciasto będzie wyższe. Jeden kawałek to około 200 kcal. 

SKŁADNIKI

Spód:

- 1 szklanka daktyli

- 100 g migdałów w płatkach

- 60 g płatków owsianych

- 7 łyżek masła orzechowego

Masa jaglana:

- 2 szklanki kaszy jaglanej

- 1 litr mleka (krowie lub roślinne)

- 4-5 łyżki miodu/ksylitolu

Wierzch:

- 2 szklanki daktyli

- 5 łyżek masła orzechowego

- 2 łyżki oleju kokosowego

- 2 łyżeczki kakao

- garść orzechów np. ziemnych do posypania

WYKONANIE:

Spód:

Daktyle zalać wrzątkiem żeby zmiękły, odcedzić. Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Blachę wyłożyć sreberkiem i na to wyłożyć masę dociskając dokładnie.

Masa jaglana:

Kaszę przepłukać i gotować powoli na mleku do odparowania płynu. Dodać miód/ksylitol i dalej gotować na małym ogniu cągle mieszając. Gdy masa zgęstnieje całość zblendować i wyłożyć na spód daktylowy.

Wierzch:

Daktyle zalać wrzątkiem żeby zmiękły, odcedzić. Dodać do nich masło orzechowe, olej kokosowy i kakao. Całość zblendować i wyłożyć na masę z kaszy jaglanej. Posypać orzeszkami. 

Ciasto przed pokrojeniem należy schłodzić w lodówce najlepiej na całą noc. 

 

Twój komentarz




POKAŻ