Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
19 Maj

Krem brokułowo-batatowy, naturalna zupa mocy

Zupa powstała jak większość moich pomysłów na zasadzie "Ciekawe co mam w lodówce" ?

Prosta, naturalna, sycąca ZUPA MOCY (lekkostrawna, wysoko energetyczna) z dodatkiem skrobi opornej ;)

 

Składniki:

1 brokuł

2 marchewki

kawałek batata

Por/cebula

Woda lub bulion (jeśli np. został z rosołu)

Przyprawy (u mnie sól, pieprz biały, świeża bazylia)

Olej kokosowy (łyżeczka)

Ryż basmati ( można pominąć, mnie akurat został z wczoraj i po nocy w lodówce powstała piękna skrobia oporna ;)

 

Przygotowanie:

Gotujemy z dodatkiem wody (według uznania), miksujemy i przyprawiamy ;)

 

Ryż ugotowany dzień wcześniej (z dodatkiej odrobiny oleju kokosowego) jest doskonałym źródłem skrobii opornej (przy okazji zawiera o połowę mniej kcal aniżeli ryż ugotowany i podany odrazu !)

 

Skrobia oporna powstaje w procesie chłodzenia produktów skrobiowych. Podczas chłodzenia skrobia ulega retrogradacji, staje się oporna na nasze enzymy trawienne. Stanowi natomiast znakomitą pożywkę dla naszych bakterii jelitowych. Schładzać należy ok 12h a ryż czy ziemniaki gotować z dodatkiem tłuszczy.

Skrobia oporna jest znakomitym prebiotykiem, a więc stanowi podłoże do rozrostu mikrobiomu jelit!

Jest świetna w dietach redukcyjnych, gdyż ten sam produkt po schłodzeniu dostarcza o połowę mniej energii.

Więcej ciekawych informacji można przeczytać np. tutaj :  

http://biotechnologia.pl/biotechnologia/dobroczynna-skrobia-oporna-czyli-dlaczego-warto-jesc-zimny-ryz,16666

 

 

Twój komentarz




POKAŻ