Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
17 Sier

Bananowo-Kokosowy jagielnik bez jaj i mąki

Jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma i lubi się je jeszcze bardziej ? Tak jest w moim przypadku... Często nakłaniam pacjentów do wykonania badań na nietolerancje pokarmowe np. Vitaimmun. W końcu przyszła i pora na mnie - z czystej ciekawości ;) Podejrzewałam mleko i jaja - sprawdziło się ! Pora na przepisy bez tych produktów, ale spokojnie, będą równie dobre!

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej

1 mała puszka mleka kokosowego ( ok 150ml )

Stevia/ ksylitol /Erytrol 

3 dojrzałe banany

100g wiórek kokosowych

1 łyżeczka oleju kokosowego

2 łyżeczki siemienia lnianego

płaska łyżeczka sody oczyszczonej

 

Sposób wykonania:

Przepłukaną kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie (około 10 minut) i następnie odstawiamy do wystygnięcia. Na 1 szklankę kaszy daję 3 szklanki wody. 

Kaszę zalewamy mleczkiem kokosowym, wiórki mielimy na pył w młynku razem z siemieniem lnianym i również dosypujemy do kaszy. Łączymy z cukrem, bananami i sodą - całość blendujemy na konsystencję dość gęstej papki. Przekładamy do foremki wysmarowanej olejem kokosowym. Całość posypujemy odrobiną wiórek.

Pieczemy około 45 minut w temp .170 stopni ( u mnie z termoobiegiem ;)

Pyszne, bananowo-kokosowe ciasto śniadaniowe ;)

Twój komentarz




POKAŻ