Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
02 Sier

Różowy chłodnik na bogato

Ten posiłek nie tylko schłodzi nas w upalne dni ale także wzbogaci naszą dietę za sprawą botwiny i jej cennych właściwości.

Botwina zawiera witaminy z grupy B, czyli witaminę piękności - biotynę (Wit. B7), która zadba o skórę, włosy i paznokcie a także stabilizuje poziom cukru we krwi, zaś zawarta w botwinie ryboflawina (Wit. B2) ukoi nerwy.

Dodatkowo zawiera sporo żelaza oraz witamin A, C i E. Są to witaminy antyoksydacyjne, które m.in. pomagają w walce z wirusami i procesami starzenia.

Ze względu na zawartość kwasu szczawiowego, który wypłukuje wapń z organizmu, botwinę należy połączyć z produktami obfitującymi w wapń jak np. jogurt, kefir, maślanka czy jajko.

Ponadto botwina odkwasza organizm, wspomaga pracę wątroby i działa odtruwająco.

Składniki:

- pęczek botwiny

- garść liści jarmużu

- 2 ząbki czosnku

- 2 łyżki oliwy z oliwek /oleju rzepakowego

- mały pęczek koperku

- mały pęczek szczypiorku

- mały pęczek natki pietruszki

- 2 ogórki

- kilka rzodkiewek

- 2 duże kubki kefiru/maślanki/jogurtu

- jajko

Wykonanie:

Botwinkę (liście i łodygi) drobno posiekać. Liście jarmużu porwać na małe kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na oliwie/oleju poddusić botwinę, czosnek i jarmuż, następnie odłożyć do ostygnięcia.

Koperek, szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać. Ogórki obrać i razem z rzodkiewkami pokroić w drobną kostkę.

Gdy botwina z jarmużem i czosnkiem ostygną dodajemy do nich posiekaną zieleninę, ogórki i rzodkiewki, zalewamy kefirem/maślanką/jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Chłodnik można podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ