Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Weryfikacja telefonu

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 555 000

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Katarzyna Ciszek
Ukryj kalendarz
04 Sier

Fit torcik z orzechów nerkowca

Ten przepis to kolejna alternatywa dla tradycyjnych wypieków. Szczególnie polecam wielbicielom serników. Świetnie sprawdzi się jako dietetyczny tort urodzinowy. 

 

Składniki:

spód ciast:

- 1 szklanka daktyli

- 1/2 szklanki  nasona słonecznika

- 2 łyżki kakao

- 2 łyżki oleju kokosowego

masa:

- 250g orzechów nerkowca

- 1 szklanka ulubionego mleka (krowie lub roślinne w wersji wegańskiej)

- 1 szklanka owoców (u mnie były to morele z dodatkiem borówek)

- sok z połówki cytryny

- miód / syrop klonowy / ksylitol do osłody (ja użyłam 2 łyżki miodu)

- 2 łyżki żelatyny (można użyć agaru w wersji wegańskiej)

- kilka owoców do dekoracji

 

Wykonanie:

Orzechy nerkowca zalać zimną wodą i namoczyć przez noc.

Przygotowanie spodu: Daktyle zalać wrzątkiem i odcedzić. Ziarna słonecznika zmielić (np. w młynku do kawy). W dużej misce łączymy wszystkie  składniki potrzebne do wykonania spodu ciasta i blendujemy na gładką masę. Blaszkę / tortownicę wykładamy sreberkim, nastęnie spób oblepiamy dokładnie powstałą masą. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia.

Przygotowanie masy: Nerkowce odcedzić z wody i umieścić w dużej misce. Dodać owoce, miód (lub inne słodzidło) i sok z cytryny. Całość zblendować. Mleko podgrzewać na małym ogniu, gdybędzie ciepłe dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Następnie mleko z żelatyną łączymy z masą orzechowo-owocową i blendujemy całość. Masę przelewamy na  wcześniej przygotowany spód, dekorujemy owocami i wkładamy do lodówki na około 3 godziny (najlepiej na całą noc). 

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ