Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Łukasz Kowalski
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Alina Dawidczyk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 536 333 202

tel. 696 372 702

tel. 536 555 000

tel. 695999892

tel. 537396003

tel. 735 313 288

tel. 536 333 202

tel. 537 226 018

tel. 733 369 043

tel. 730 066 999

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
mgr Magdalena Węgrzyn
 Łukasz Kowalski
Łukasz Kowalski
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
 Katarzyna Ciszek
Katarzyna Ciszek
 Alina Dawidczyk
Alina Dawidczyk
Ukryj kalendarz
10 Sty

Domowe batoniki zbożowe musli

Sklepowe batoniki musli czasami niewiele mają wspólnego ze zdrową przekąską. Nie rzadko na pierwszym miejscu w składzie widnieje syrop glukozowo-fruktozowy czy cukier. 

Samodzielne zrobienie takich batoników jest banalnie proste (zachęcam do wspólnego przygotowywania ich z dziećmi!). Nie wymagają pieczenia, możemy wybrać swoje ulubione nasiona i suszone owoce a przede wszystkim jesteśmy pewni że nie mają niezdrowych dodatków. 

Składniki:

- 1 szklanka płatków owsianych

- 2 łyżki nasion słonecznika

- 2 łyżki pestek dyni

- 2 łyżki płatków migdałów

- 2 łyżki wiórków kokosowych

- 1 łyżka nasion lnu

- 1 łyżka nasion chia

- 4 łyżki rodzynek

(generalnie można założyć, że potrzebujemy 1 szklanki różnego rodzaju płatków + 1 szklanki dodatków w postaci nasion i suszonych owoców; można dodać również kilka kostek posiekanej gorzkiej czekolady lub łyżkę kakao czy cynamonu)

- 2 łyżki masła orzechowego

- 3 łyżki miodu

 

Wykonanie:

1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy ręką tak, aby miód i masło orzechowe dokładnie oblepiły suche składniki.

2. Prostokątny pojemnik (można użyć np. plastikowego do przechowywania żywności) wykładamy sreberkiem.  Tak przygotowany pojemnik wypełniamy masą musli, rozprowadzamy równomiernie i dokładnie dociskamy płaską stroną dużej łyżki do dna pojemnika. Wkładamy do lodówki na około 1 godz.

3. Gdy masa się schłodzi i nieco zastygnie wyciągamy sreberko z pudełka i kroimy masę na prostokątne batoniki. Gotowe!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ