Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
Rezerwacja wizyty Kraków
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Karolina Kozela-Paszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Magdalena Węgrzyn
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Ewelina Chrząścik
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr inż. Kinga Pieleszko
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: mgr Olga Sułkowska (Habrat)
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Katarzyna Ciszek
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Alina Dawidczyk
Kraków, ul. Grzegórzecka 73A
Dietetyk: Dominika Świerk
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 609 476 846

tel. 696 372 702

tel. 695999892

tel. 537396003

tel. 735 313 288

tel. 536 333 202

tel. 537 226 018

tel. 733 369 043

tel. 730 066 999

tel. 531 167 079

mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Karolina Kozela-Paszek
mgr Magdalena Węgrzyn
mgr Magdalena Węgrzyn
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Anna Skowrońska (Furgał)
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Ewelina Chrząścik
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Weronika Kubas (Bożek)
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr inż. Kinga Pieleszko
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
mgr Olga Sułkowska (Habrat)
 Katarzyna Ciszek
Katarzyna Ciszek
 Alina Dawidczyk
Alina Dawidczyk
 Dominika Świerk
Dominika Świerk
Ukryj kalendarz
29 Maj

Kremowy sernik jaglany --> Wege/ bezJaj/bezSera ?!

Pyszny, kremowy, delikatny i rozpływający się w ustach... 90% osób które go skosztowały, uważały że głównym składnikiem sernika jest właśnie SER :)

Ilość osób z alergią na białka mleka rośnie a wielbicieli serników wcale nie ubywa!

Aby temu zaradzić można wpaść na zupełnie legalny i pyszny przepis,  którym się z Wami podzielę ;)

Spód ciasta robię w różnych wariantach.. raz na kruchym orkiszowym cieśnie, raz na daktylach i migdałach a raz na płatkach owsianych i oleju kokosowym. Wszystko zależy od tego ile mam czasu ;)

 

SPÓD:

  1. 1 szklanka drobnych płatków owsiaych
  2. 100g suszonych daktyli
  3. 1 szklanka wiórków kokosowych
  4. 2-3 łyżki oleju kokosowego

"SERNIK":

  1. 400 suchej kaszy jaglanej (1 szklanka)
  2. 200 ml syropu z klonowego, do smaku (lub erytrol, stewia, ksylitol, cukier kokosowy) 
  3. 100g wiórek kokosowych
  4. 1 puszka mleczka kokosowego (tylko gęsta część)
  5. 1 mały jogurt kokosowy 

 

1. Spód: Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na noc. Namoczone daktyle zmiksuj na gładką pastę i połącz z resztą składników w blenderze. Gotową, klejącą i gęstą masę wyłóż na spód foremki i odstaw do lodówki do schłodzenia.


2. Masa: kaszę jaglaną przepłucz dokładnie gorącą wodą w celu pozbycia się goryczki, wsyp wiórki a następnie zalej 4 szklankami wody lub mleka roślinnego (objętość kaszy do płynu około 1 : 4) i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż kasza wchłonie całą wodę i mocno się rozklei. 

Gdy kasza lekko ostygnie dodaj pozostałe składniki i blenduj aż do uzyskania kremowej konsystencji. Masę wylej na schłodzony spód i oprósz na przykład wiórkami kokosowymi.


3. Sernik odłóż od ostygnięcia najlepiej na całą noc do lodówki.Najlepiej smakuje gdy już się kończy ;)

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ