Składniki (11 porcji po ok 100 kcal):
- chudy twaróg - 500 g,
- jogurt naturalny - 1 kubek 150 g,
- proszek budyniowy bez cukru - 1 opakowanie 30 g,
- jaja - 2 sztuki,
- miód 15 g,
- ksylitol lub eryrtytol - 2 łyżki,
- rodzynki - 30 g,
- aromat waniliowy,
- gorzkie kakao - 1 łyżeczka.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jogurt wymieszać ze słodzikiem. Oddzielić żółtka od białek. Twaróg utrzeć z żółtkami, budyniem, miodem i jogurtem. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową, następnie dodać aromat i rodzynki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć przygotowane ciasto i piec przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić i posypać kakao.
Smacznego!
Twój komentarz