Składniki:
- jajko - 2 duże sztuki,
- czerwona papryka - 50g (1/4 sztuki),
- zielona papryka - 50g (1/4 sztuki),
- szynka z indyka - 20g (duży plaster),
- przyprawy: pieprz, oregano, bazylia.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w paski. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać, dodać pokrojone warzywa, szynkę i przyprawy, całość wymieszać. Masę przełożyć do silikonowych foremek na babeczki i piec ok. 20 minut.
Świetnie smakują z sosem czosnkowym również domowej roboty.
Smacznego!
1 komentarz
Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują ;) przepis prosty, szybki w wykonaniu, dodam do tego sos czosnkowy (oczywiście robiony samodzielnie, nie kupiony) i wtedy kosmos ??