Babeczki czekoladowe z płatków owsianych
16 sztuk po 150 kcal
Składniki:
- płatki owsiane górskie - 2 szklanki,
- jajka - 2 sztuki,
- olej rzepakowy - 10 łyżek,
- kakao - 3 łyżki,
- ksylitol/erytrytol - 10 łyżek,
- mleko 1/2 szklanki,
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka,
- soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki.
Przygotowanie:
Płatki owsiane zmielić na mąkę. Jajka ubić na puszystą masę, dodać do nich słodzik i dalej miksować. Ciągle miksując dodać mąkę i olej, a następnie zmielone płatki, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Ciasto nałożyć do formy na muffinki lub babeczki i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Twój komentarz