Galareta z kurczaka z groszkiem i jajkiem
1 porcja 230 kcal
Składniki:
- jajko - 1 sztuka,
- filet z kurczaka - porcja około 100g,
- groszek zielony konserwowy - 1 łyżka,
- liść laurowy - 1 sztuka,
- marchew - 1 sztuka,
- seler korzeniowy - kawałek,
- ziele angielskie - 1 sztuka,
- żelatyna - łyżeczka,
- sok z cytryny - 1 łyżka.
Przygotowanie:
Jajka ugotowaćna twardo. Warzywa obrać, razem z mięsem i przyprawami włożyć do garnka, wlać dwie szklanki wody i gotować około 30 minut. Wywar przecedzić, rozpuścić w nim żelatynę. Mięso i warzywa pokroić w kostkę. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce lub foremce, zalać wywarem i zostawić do stężenia. Gotową galaretkę wyjąć na talerz i polać sokiem z cytryny. Podawać z pieczywem.
Więcej przepisów na wielkanocne dania znajdziecie w świątecznym e-booku do pobrania TUTAJ
Twój komentarz