Frittata z białą kiełbasą i chrzanem
(3-4 porcje)
Składniki:
- jajka - 6 sztuk,
- biała kiełbasa dobrej jakości - 1 sztuka,
- czerwona cebula - 1 sztuka,
- pomidorki koktajlowe - garść,
- chrzan - 1 łyżka
- sół, pieprz
- tymianek świeży lub suszony - 1 łyżeczka
- natka pietruszki.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni - grzanie góra. Cebulę pokroić w piórka, z kiełbasy ściągnąć skórę i pokroić w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do naczynia żaroodpornego lub formy do zapiekania, dodać cebulę, kiełbasę i pokrojone pomidorki, posypać tymiankiem. Zapiekać przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika udekorować natka pietruszki.
Smacznego!
Twój komentarz