01 Kwie

Jajka faszerowane pastą z awokado

Klasyka wielkanocnego stołu czyli jajka. Jednym ze sposobów na ich przygotowanie jest faszerowanie różnymi pastami. W mojej propozycji jest to awokado, które nadaje soczyście wiosenny kolor. 

Jajko faszeowane pietruszkową pastą z awokado

 

Składniki:

  • jaja - 4 sztuki,
  • awokado - 1 sztuka
  • pietruszka - 1/2 pęczka,
  • czosnek - 1 ząbek,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przeciąć na połówki. Wyciągnąć żółtka, dodać pokrojone awokado, czosnek i posiekaną natkę pietruszki, całość zblendować na gładką masę, doprawić do smaku. Pastę nałożyć w zagłębienia po żółtkach i rozłożyć na półmisku. 

Więcej pomysłów na wielkanocne potrawy można znaleźć w bezpłatnym e-booku dostępnym TUTAJ

Twój komentarz